Software – Københavns Universitet

Tobii Studio

Tobii Studio er det program, Experience Labs eye tracker kontrolleres med. Det er let at opsætte et eksperiment (med instruktionstekster, filmsekvenser, hjemmesider, spørgeskemaer mm.) i Tobii Studio. Efter testen, giver programmet gode muligheder for at gennemse forløbet med testpersonens øjenbevægelser markeret på skærmen. Er en række visualiserings- og statistikredskaber gør det muligt eksempelvis at finde ud af, hvad der først fanger testpersonernes interesse, eller lave heatmaps, der viser, hvor på skærmen, der bliver kigget mest.

Du kan finde mere information om Tobii Studio 3.2 her:

Tobii Eye Controll Suite 2.0.1

  • Med dette program bruges øjeninput til at interagere med brugergrænsefladen. 
  • Du skal selv sørge for, at det program, du undersøger, kan logge musebevægelser.

Media Recorder

Media Recorder bruges til at optage lyd og video fra testrummets mikrofoner og kameraer. Det er muligt at vælge mellem at gemme hvert kamerasignal som individuelle filer eller samle alle videoer i én splitscreenoptagelse.

Du kan finde mere information om Media Recorder her:

  • Manualen til Media Recorder 2 er ikke tilgængelig online, men kan findes lokalt på Experience Labs computere.
  • Info om Media Recorder 2

The Observer XT

The Observer XT er et analyseprogram, der kan håndtere video, lyd, skærmoptagelser, tastetryklogs, pulsdata og andet. … The Observer XT er installeret på computeren i observationsrummet samt på de to laptops, der kan lånes med hjem af brugerne.

  • Manualen til The Observer XT 11 er ikke tilgængelig online, men kan findes lokalt på Experience Labs computere.
  • Info om The Observer XT 11

NVivo

NVivo er også et analyseprogram, men er modsat The Observer XT mere fokuseret på kvalitative data såsom interviews og spørgeskemaer. ...

NVivo kan hentes gratis af alle studerende og ansatte på Københavns Universitet via KUnets softwarebibliotek (klik på QSR International).

Epiphan Screen Capture

Epiphan Screen Capture bruges på ObserverPC’en til at optage skærmbilledet fra TestPC’en eller spillekonsollerne. Videosignalerne fra TestPC og spillekonsoller kan sendes til TestPC’ens skærme, tv’et eller ObserverPC’en i observationsrummet vha. DVI-switchen

ulog

uLog er et tastatur- og markøroptagelsesprogram, der logger brugeres indtastninger og markørbevægelser samt klik. uLog data kan importeres og genafspilles i The Observer XT i forbindelse med f.eks. usabilitystudier.